Chocoladeschijfjes:
140g getemperde chocolade (als je niet weet wat getemperde chocolade is kijk dan even op mijn andere stukje op de blog over hoe je chocolade moet temperen)
Chocolade brownie:
- 300g ongezouten roomboter 6 eieren
- 660g suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 90g cacao poeder
- 190g zelf rijzend bakmeel(je kan ook normale bloem gebruiken en 1 1/2 theelepel bakpoeder)
- je kan ook noten, Gedroogd Fruit of stukjes chocolade toevoegen.
- 200g melk chocolade
- 80g pure chocolade
- iets minder dan 100 ml melk
Keukengereedschap:
- een mixer
- een bakvorm waar je de brownie in kan bakken(30 bij 40 cm en ongeveer 3 of 4 centimeter diep).
- twee ronde vormpjes (een met een doorsnede van 8 cm en de andere met een doorsnede van 4 cm)
- een kom waar je het beslag in kan mixen.
- een hitte bestendige kom
- en weegschaal
1. Doe bakpapier in de bak vorm zodat de brownie niet aan de bakvorm plakt.
2. Smelt de boter in de oven.
3. Doe daarna de suiker, ei, cacao poeder en bloem door de boter en mix dit goed door elkaar.
4. Als het een glad beslag is moet je de vanille er door heen mixen.
5. Doe het beslag in de bakvorm.
6. Je kan als topping nog nootjes en de chocolade stukjes over het beslag doen maar dat hoeft niet.
7. Doe de bakvorm met het beslag er in, in de oven en bak het op 180 graden Celsius. Er is niet een precieze baktijd maar als een mes in de cake steekt en het komt er schoon uit is het goed.
(begin bijvoorbeeld met een kwartiertje, en check of het mes schoon is. Als het nog niet schoon is doe dan steeds vijf minuten erbij tot dat het goed is.
8. Als de brownie helemaal is afgekoeld kan je met de het grootste ronde koekjes vorm de brownie in allemaal rondjes uitsteken. Als je dat gedaan hebt kan je met de kleiner ronde koekjes vorm uit het midden van de grote brownie rondjes halen, nu is het een O vorm.
De chocolade schijfjes:
1. Spreid met een spatel de getemperde chocolade over een glad stuk aluminiumfolie,als het bijna droog is steek je er rondjes uit met de grote koekjes vorm en laat het daarna helemaal afkoelen.leg dit op de brownies
De chocolade saus:
(zorg dat de saus warm is als je de brownie serveert)
1. Doe de chocolade in een grote hitte bestendige kom.
2. Als de melk begint te koken haal het van het vuur af en giet het over de chocolade, blijf roeren tot dat de melk en chocolade samen gesmolten is tot een glad dik beslag.
Het serveren:
Leg de brownies op de bordjes en leg de chocolade schijfjes er op.
zet de brownies op tafel en giet dan de warme chocoladesaus op het midden van het chocolade schijfje als je even wacht zie je dat de chocolade saus het chocolade schijfje smelt en de saus valt in het gat van de brownie. Als je de brownie open snijd komt de warme chocolade saus er uit lopen en hoe lekker is het om dat te eten.
Veel bak en eet plezier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten