maandag 11 mei 2015

Brownie

Hoi mensen,
ik begin met mijn eerste recept met iets wat de meeste mensen wel kennen namelijk een brownie,je kan ze kant en klaar kopen of een bakmix maar niets is zo hemels als je je eigen brownie hebt gemaakt. Dit recept is de lekkerste brownie die ik ooit ben tegen gekomen. neem echt een goede kwaliteit Chocolade want dat proef je zeker terug!
veel bak en eet plezier en ik hoop dat jullie het leuk vinden.

Allergie informatie: In dit recept zit pure chocolade,
er horen ook hazelnoten in te zitten maar die kan je ook weglaten.
verder zitten er ook eieren en boter in, dus mocht je allergisch zijn voor zuivel of je eet geen dierlijke producten dan is het af te raden om het te maken.

Je kan aan het brownie beslag verder toevoegen wat je lekker vind zoals gedroogd fruit of garneer het met slagroom en fruit naar keuze.



Ingrediënten:
250 gram pure chocolade (minstens 70% Cacao)
250 gram ongezouten boter
350 gram basterdsuiker
6 eieren
150 gram bloem
1 theelepel vanille extract

Keukengereedschap:
een mixer
een steelpan

een hitte bestendige kom
een weegschaal
een bakvorm van 10 bij 10 inch (kan ook 9 bij 11 inch)
een mengkom
bak papier

    
Wat je moet doen:
1. Eerst moet je de chocolade en de boter samen smelten, doe dit Au Bain Marie
(Au Bain Marie is dat je een steelpan op een middelmatig vuurtje zet.

doe een laagje water in de kom en zet de hitte bestendige kom op het steelpannetje, zorg dat het water de kom niet raakt)
2. Als je daar mee bezig bent kan je in een grote mengkom de 6 eieren kloppen met een mixer of met de hand, voeg daarna de suiker toe en mix dit tot een fijn glad beslag.
3. Deze twee mengsels moet je in een kom doen en dan mixen tot een geheel.
4. Zeef de bloem in het chocolade mengsel dat je hebt gemaakt, dit moet je met een spatel doen zodat je niet alle lucht er uit mixt.
5. Als het beslag helemaal klaar is kan je nog nootjes naar keuze op de bodem van de bakvorm doen, maar dat hoeft niet.
6. Vet je bakvorm in met boter in en daarna een laagje bakpapier, zodat je de brownie makkelijk uit de vorm kan als je het hebt gebakken.
7. Doe het beslag in de bakvorm en verwarm je oven voor op 180 graden Celcius.
8. Als je oven is voor verwarmd doe dan de bakvorm er in voor ongeveer 40 minuutjes.
9. Als je oven klaar is prik een saté stokje in het midden van de brownie om te kijken of het goed is, er mag wel een beetje aan het stokje blijven plakken maar niet te veel.
10. Als de brownie wel 40 minuten in de oven heeft gestaan maar hij is nog zacht, doe de brownie dan steeds 5 minuutjes in de oven op 180 graden en prik tussendoor met een saté stokje om de brownie te controleren.
11. Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je het uit de bak vorm haalt.




















Geen opmerkingen: