zondag 28 juni 2015

Recensie over verschillende soorten chocolade

vandaag heb ik met mijn vriendin en mijn broertje chocolade geproefd en beoordeeld, hier ga ik een recensie over schrijven.  
Dit is de chocolade die ik heb beoordeeld.

Hier een lijstje van de chocolade soorten:

  • Milka Oreo Chocolade 
  • Tony Chocolonly 
  • Nestle L'atelier
  • Verkade Fair Trade
  • AH Biologische Chocolade
  • AH Huismerk
  • Swiss Finest


Eerst ging ik met mijn vriendin raden of we geblinddoekt de soorten konden proeven. mijn vriendin had alle smaken goed, maar ik haalde de Verkade chocolade en de AH Huismerk chocolade door elkaar.

Daarna ging ik met mijn broertje de chocolade beoordelen op een paar categorieën, dat waren:
  • smaak 
  • bite 
  • originaliteit 
  • cijfer algemeen
Milka Oreo Chocolade (melk chocolade met oreo's):
De smaak van deze chocolade is iets te zoet, de knapperige koekjes in het midden maakte de smaak weer in balans. De bite van de chocolade is zacht maar die koekjes maakt het weer helemaal goed.
het is origineel bedacht om oreo's te verwerken in chocolade. mijn algemene cijfer voor deze chocolade is een 7,8.

Tony Chocolonly (melk chocolade met hazelnoot):
Deze chocolade is niet te zoet en die hazelnoot stukjes geven een knapperige bite in het midden. De chocolade smelt lekker in je tong en omdat het niet te zoet is vind ik deze chocolade heel lekker. mijn algemene cijfer voor deze chocolade is een 7,9.

Nestle l'atelier (melk chocolade):
De chocolade is zoet en zacht dat vind ik persoonlijk niet zo lekker. In deze chocolade zitten wel nootjes en bessen en dat vind ik wel origineel. ik vond deze chocolade niet heel lekker maar ook niet heel vies. mijn algemene cijfer voor deze chocolade is een 6,4.

Verkade Fair Trade (melk chocolade):
Deze chocolade is is gewoon zoals de meeste melk chocolade. De Chocolade is iets te zoet, de bite is zacht. mijn algemene cijfer voor deze chocolade is een 6,3.

AH Huismerk (witte chocolade):
Witte chocolade is geen echte chocolade. het word gemaakt van cacaoboter. dat is een soort vet dat van de cacaobonen afkomt.
ook deze chocolade is heel zacht, het is veel te zoet en het heelf een zachte bite. verder smelt het wel lekker op je tong. Mijn algemene cijfer voor deze chocolade is een 5,5.

AH Biologische chocolade (extra puur):
Deze pure chocolade is niet te bitter en heeft een knapperige bite. Pure chocolade is ook het meest gezonde van de drie basis soorten chocolade. mijn algemene cijfer voor deze chocolade is 5,8.

Swiss Finest (extra puur):
Deze Chocolade vond ik te bitter en ik vind het helemaal niet lekker maar ik weet zeker dat er mensen zijn die er wel van houden. het is echt een typische smaak waar je van moet houden. mijn algemene cijfer voor deze chocolade is 5,5.


  

Geen opmerkingen: